تحولات اوکراین| سرنوشت رژیم توقف حملات به زیرساختهای انرژی
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - عدم قصد ترامپ برای سفر به اوکراین، پاسخ ونس به ادعای حمایت آمریکا از روسیه، انتقاد زلنسکی از نماینده ویژه ترامپ، نظر دبیرکل ناتو درباره روند صلح اوکراین و عدم حمایت آمریکا از بیانیه محکومیت حمله به سومی، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، به گزارش دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع روسیه، از زمان اجرای رژیم 30 روزه توقف متقابل حملات به زیرساختهای انرژی که از 18 مارس آغاز شده، نیروهای مسلح اوکراین 107 بار این توافق را نقض کرده است.
حملات با پهپاد، موشکهای هدایتشونده و گلولهبارانهای توپخانهای بهصورت روزانه تکرار میشوند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین تأکید کرد که طرف روسی بهطور کامل شرایط این رژیم را رعایت کرده، در حالی که «طرف اوکراینی نه تنها آن را اجرا نکرده، بلکه همچنان نیز رعایت نمیکند.»
به گفته وی، تلاشهای نیروهای مسلح اوکراین برای از کار انداختن تأسیسات انرژی در خاک روسیه، از جمله آنهایی که با انتقال انرژی به اروپا و قزاقستان مرتبط هستند، بهصورت سیستماتیک انجام میگیرد.
این در حالی است که مدت زمان این توافق که همزمان با مذاکرات درباره ابتکار دریای سیاه تعیین شده بود، امروز، چهارشنبه، 16 آوریل به پایان میرسد. در کرملین و واشنگتن اعلام شده که تلاشها برای حلوفصل مسالمتآمیز همچنان ادامه دارد، اگرچه برخی از مقامات دولت آمریکا تلاش دارند دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده را به اتخاذ موضع سختگیرانهتری در قبال مسکو متقاعد کنند. این در حالی است که هنوز مشخص نیست آیا رژیم توقف حملات به زیرساختهای انرژی تمدید خواهد شد یا خیر و روند گفتوگوی روسیه و ایالات متحده در این زمینه چگونه پیش خواهد رفت.
در شرایطی که مقامات کییف در تلاش هستند وضعیت جنگی و بسیج عمومی را برای 90 روز دیگر تمدید کنند، سرنوشت این رژیم توقف حملات همچنان نامشخص است. از سوی کرملین هنوز تصمیمی در این خصوص اعلام نشده و به گفته پسکوف، امکان تمدید این رژیم به تصمیم ولادیمیر پوتین بستگی دارد. وی افزود که در حال حاضر نیز در برنامههای رئیسجمهور روسیه، هیچگونه برنامهای برای مذاکره با دونالد ترامپ در این خصوص وجود ندارد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و صد و چهل و هشتمین (1148) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
آمریکا و روسیه بعد از درگیری اوکراین میتوانند به شرکای اقتصادی تبدیل شوند
کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید، شب گذشته، سهشنبه، در یک نشست خبری اعلام کرد که در صورت برقراری آتشبس در اوکراین، ایالات متحده و روسیه در آینده میتوانند روابط خود را عادی کرده و به شرکای اقتصادی یکدیگر تبدیل شوند.
وی گفت: «روسیه انگیزهای برای پایان دادن به این درگیری دارد و آن، امکان داشتن روابط تجاری- اقتصادی با ایالات متحده است. البته ابتدا ما میخواهیم شاهد توقف درگیریها باشیم تا شرایط برای این همکاریها فراهم شود.»
لویت در ادامه تأکید کرد که رئیسجمهور دونالد ترامپ، به همراه نماینده ویژهاش استیون ویتکوف «بهروشنی این موضوع را بیان کردهاند.»
روز گذشته ویتکوف یادآور شده بود که ایالات متحده در مسیر دستیابی به توافق با روسیه برای حلوفصل درگیری در اوکراین گام برمیدارد. به گفته وی، در این راستا، تاکنون سه دیدار مهم با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه برگزار کرده است.
ترامپ برنامهای برای سفر به اوکراین ندارد
سخنگوی کاخ سفید همچنین اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، فعلاً برنامهای برای سفر به اوکراین بنا به دعوت ولودیمیر زلنسکی ندارد. کارولین لویت در جمع خبرنگاران گفت: «من با رئیسجمهور طور مشخص در این خصوص صحبت نکردهام، نمیدانم آیا او دعوت زلنسکی را دیده یا نه، اما مطمئنم که آن را دیده است، میتوانم از او بپرسم. ولی در حال حاضر برنامهای برای سفر ترامپ به اوکراین وجود ندارد که بتوانم درباره آن اطلاعرسانی کنم.»
لویت همچنین افزود که به گفته رئیسجمهور ترامپ، روسیه خواهان پایان دادن به درگیری در اوکراین است. او گفت: «همانطور که شب گذشته استیون ویتکوف، فرستاده ویژه رئیسجمهور اعلام کرد، وی معتقد است که روسیه میخواهد به این جنگ پایان دهد و رئیسجمهور نیز همین عقیده را دارد.»
واکنش ونس به ادعای زلنسکی درباره حمایت آمریکا از روسیه
جیدی ونس، معاون رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا، اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین مبنی بر حمایت واشنگتن از مسکو را «پوچ و بیاساس» توصیف کرد.
وی در مصاحبه با رسانه "UnHerd" گفت: «فکر میکنم طرح چنین ادعایی از سوی زلنسکی کاملاً پوچ و بیمعناست، اینکه به دولت ایالات متحده که در حال حاضر تلاشهای دولتی و نظامی او را یکپارچه نگه میدارد، بگوید ما بهنوعی طرفدار روسیه هستیم.»
معاون دونالد ترامپ افزود که این نوع لحن صحبت «قطعاً غیرسازنده» بوده و تاثیر منفی بر روابط با کییف خواهد داشت.
زلنسکی ویتکوف را به دخالت در موضوعات خارج از صلاحیتش متهم کرد
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین معتقد است که استیون ویتکوف، نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور خاورمیانه، به مسائلی اشاره کرده است که «خارج از حوزه صلاحیت او» هستند.
وی در واکنش به اظهارات این دیپلمات آمریکایی که گفته بود توافق قریبالوقوع با روسیه درباره اوکراین به مسئله مالکیت پنج منطقه مورد اختلاف دو طرف مناقشه مرتبط است، گفت: «ویتکوف به طرح موضوعاتی پرداخته که خارج از حوزه صلاحیت اوست.»
زلنسکی همچنین تأکید کرد که موضوع بهرسمیتشناختن جمهوری کریمه، جمهوریهای مردمی دونتسک و لوهانسک، و مناطق زاپروژیا و خرسون، «خط قرمزی» برای کییف به شمار میرود.
پیشتر در همان روز، استیون ویتکوف در مصاحبهای گفته بود: «پنج منطقه موسوم به مناطق مورد اختلاف (شبه جزیره کریمه، جمهوریهای دونتسک و لوهانسک و مناطق زاپروژیا و خرسون)» موضوع محوری در روند حلوفصل این مناقشه بهشمار میروند، اما حل بحران به این مسئله محدود نمیشود. در کنار آن مسائل امنیتی نیز وجود دارند، ماده پنجم پیمان ناتو [درباره دفاع جمعی] مطرح است، و همچنین جزئیات فراوان دیگری که به این مسئله مرتبط هستند که باید بررسی شوند.»
امکان شکلگیری نوعی جدیدی از روابط بین روسیه و آمریکا توضیح زلنسکی درباره نشست مربوط به امنیت دریای سیاه
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در نشست خبری مشترکی به همراه مارک روته، دبیرکل ناتو، در شهر اودسا اعلام کرد که در نشست امنیتی دریای سیاه در استانبول، نمایندگان اوکراین، فرانسه، انگلیس و ترکیه حضور خواهند داشت.
وی گفت: «در آنجا نمایندگانی از اروپا حضور خواهند داشت که در نشست پاریس تعیین شدند - بریتانیا، فرانسه، حتماً اوکراین، و کشور میزبان یعنی ترکیه.»
زلنسکی افزود که تاکنون چندین نشست از سوی «ائتلاف داوطلبان» در قالبهای مختلف، از جمله در زمینه امنیت دریای سیاه برگزار شده است.
یادآور میشود که وزارت دفاع ملی ترکیه چند روز قبل اعلام کرده بود نشستی در این کشور برگزار خواهد شد که در آن نمایندگان نظامی کشورهای خارجی، از جمله روسیه و اوکراین، موضوع امنیت کشتیرانی در دریای سیاه را بررسی خواهند کرد.
دوران کمکهای آمریکا به اوکراین رو به پایان است
دیوید شایمر، مدیر پیشین امور اروپای شرقی و اوکراین در شورای امنیت ملی در دولت رئیسجمهور سابق آمریکا جو بایدن معتقد است که دوران حمایت ایالات متحده از کییف به پایان رسیده است.
وی در گفتوگو با روزنامه "گاردین" تأکید کرد که نیروهای مسلح اوکراین بهزودی 1.25 میلیارد دلار کمک آمریکا را بهطور کامل مصرف خواهند کرد. شایمر همچنین یادآور شد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور فعلی، تاکنون هیچ بسته کمکی برای کییف تصویب نکرده است. شایمر گفت: «در نتیجه، دوران کمک نظامی آمریکا به اوکراین رو به پایان است.»
این مقام پیشین از کشورهای اروپایی خواست تا از نیروهای مسلح اوکراین حمایت کنند.
لازم به ذکر است که یک روز قبل ترامپ از این مسئله انتقاد کرد که ولودیمیر زلنسکی دائماً از واشنگتن درخواست موشک میکند. رئیسجمهور آمریکا بر این نکته تأکید کرد که هنگام آغاز یک درگیری نظامی باید از همان ابتدا دانست که آیا پیروزی ممکن است یا نه، و تصریح کرد که نباید علیه دشمنی که از لحاظ قدرت بهطور قابل توجهی برتری دارد وارد جنگ شد و صرفاً به کمک خارجی امید بست.
روته: نمیخواهیم در روند صلح اوکراین مداخله کنیم
مارک روته، دبیرکل ناتو اعلام کرد که قصد ندارد درباره روند مذاکرات صلح در اوکراین اظهار نظر کند. وی در یک نشست خبری مشترک با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در این باره گفت: «تصمیم گرفتهام درباره مراحل دستیابی به صلح در اوکراین اظهار نظری نکنم، زیرا نمیخواهم در این روند مداخله داشته باشم.»
روته در عین حال حمایت خود از تلاشهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، برای حلوفصل مسالمتآمیز این مناقشه را اعلام کرد. دبیرکل ناتو افزود که گفتوگوها برای حل دیپلماتیک بحران اوکراین آسان نیست.
او افزود: «ما درباره مذاکرات مهمی صحبت کردیم که رئیسجمهور دونالد ترامپ با اوکراین و همچنین با روسیه در حال انجام آن است تا به جنگ پایان داده و صلحی پایدار برقرار شود. هرچند این مذاکرات آسان نیستند، ولی در مجموع ما همگی از تمایل رئیسجمهور ترامپ به صلح حمایت میکنیم.»
فیتسو: علیرغم هشدار کالاس، به مسکو سفر خواهم کرد
روبرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی، اعلام کرد که در تاریخ 9 مه برای شرکت در مراسم هشتادمین سالگرد پیروزی به مسکو سفر خواهد کرد، با وجود آنکه کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، این سفر را برای مقامات اروپایی نامناسب دانسته و منع کرده است.
فیتسو شب گذشته در صفحه فیسبوک خود نوشت: «در تاریخ 9 مه به مسکو میروم. آیا هشدار خانم کالاس نوعی باجخواهی است یا اعلام اینکه پس از بازگشت از مسکو مجازات خواهم شد؟ نمیدانم، اما میدانم که اکنون سال 2025 است، نه 1939.»
وی تأکید کرد که نخستوزیر یک کشور مستقل است و هیچکس نمیتواند برای او تعیین کند که به کجا سفر کند. فیتسو افزود که برای ادای احترام به هزاران سرباز ارتش سرخ که در جریان آزادسازی اسلواکی جان باختند و همچنین میلیونها قربانی رژیم نازی، به مسکو خواهد رفت.
در این رابطه، نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان نیز پیشتر اعلام کرده که این تهدیدها شامل حال او نمیشود و همچنان قصد دارد در 9 مه به مسکو سفر کند.
لازم به ذکر است، از میان رهبرانی که قرار است در مسکو حضور یابند، تنها «دو و نیم کشور» مشمول الزامات اتحادیه اروپا هستند: اسلواکی، صربستان، و جمهوری صربسکا (که همچنان بخشی از بوسنی و هرزگوین و نامزد عضویت در اتحادیه اروپاست). در این میان، برخی انتظار داشتند که ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان که روابط خوبی با رهبری روسیه و روابط تنشآمیزی با کمیسیون اروپا دارد، تنها رهبر یک کشور عضو اتحادیه اروپا باشد که برای مراسم 9 مه به مسکو سفر کند.
وزیر خارجه مجارستان، رهبران غربی را مقصر در طولانی شدن درگیری اوکراین دانست
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان معتقد است که حلوفصل درگیری در اوکراین میتوانست بسیار آسانتر باشد اگر دولت قبلی ایالات متحده و برخی سیاستمداران اروپایی اقدامات مخرب انجام نمیدادند.
وی در نشست خبری در بوداپست گفت: «دولت قبلی آمریکا در ماههای پایانی حضورش در قدرت، اقداماتی انجام داد که روند صلح را بهشدت دشوار کرد؛ برای مثال، ارسال محمولههای بزرگ تسلیحات به کییف. اگر دولت جو بایدن (رئیسجمهور پیشین آمریکا) این گامهای جنگطلبانه را برنمیداشت، دستیابی به صلح آسانتر بود... و اگر برخی سیاستمداران اروپایی نیز مانع حرکت بهسوی صلح نمیشدند، برقراری صلح سادهتر میبود.»
سییارتو تأکید کرد که مجارستان از سیاستمداران اروپایی میخواهد به جای تضعیف تلاشها، از اقدامات دولت کنونی آمریکا برای تحقق صلح حمایت کنند. او پیشتر نیز یادآور شده بود که مذاکرات مستقیم میان روسیه و آمریکا بهطور چشمگیری خطر تشدید گسترده درگیری را کاهش دادهاند و بروکسل نباید مانع از این روند شود.
ترکیه برای حلوفصل سریع درگیری اوکراین همه تلاش خود را انجام خواهد داد
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه تاکید کرد که کشورش برای پایان دادن هرچه سریعتر به درگیری میان روسیه و اوکراین، تمامی تلاشهای لازم را انجام خواهد داد.
وی در سخنرانی خود خطاب به ملت پس از نشست کابینه گفت: «ما این هفته در "مجمع دیپلماتیک آنتالیا" تأکید کردیم که به تلاشهای خود برای پایان دادن هرچه سریعتر به جنگ میان روسیه و اوکراین ادامه خواهیم داد و بر این عقیده اصرار داریم.»
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه نیز چند روز قبل اعلام کرد که در صورت موافقت طرفین، آنکارا آماده میزبانی از مذاکرات میان روسیه و اوکراین است و درهای ترکیه به روی گفتوگوهای صلح باز خواهد بود.
خودداری آمریکا از امضای بیانیه گروه 7 در محکومیت حمله روسیه به شهر سومی
آژانس خبری "بلومبرگ" گزارش داده که کاخ سفید بهمنظور حفظ مسیر گفتوگوها با مسکو، از حمایت از بیانیه گروه هفت که حمله موشکی روسیه به نظامیان اوکراینی در شهر سومی را محکوم میکرد، خودداری کرده است.
بر اساس اطلاعات منابع آگاه این خبرگزاری، ایالات متحده به متحدان خود اعلام کرده که این بیانیه را حمایت نخواهد کرد، زیرا تمایل دارد مذاکرات برای دستیابی به صلح با روسیه ادامه یابد. کانادا، که ریاست دورهای گروه 7 را بر عهده دارد، یادآور شده که بدون حمایت آمریکا، پیشبرد چنین بیانیهای ممکن نخواهد بود.
وزارت دفاع روسیه در تاریخ 14 آوریل اعلام کرده بود که نیروهای این کشور با دو فروند موشک «اسکندر» محل برگزاری جلسه فرماندهان نیروهای مسلح اوکراین در شهر سومی را هدف قرار دادهاند و در نتیجه این عملیات، بیش از 60 نظامی اوکراینی کشته شدهاند.
وزارت خارجه سوئد سفیر روسیه را احضار کرد
سرگئی بیلیایف، سفیر روسیه در استکهلم، به وزارت امور خارجه سوئد احضار شد. این موضوع در بیانیهای که در وبسایت وزارت خارجه سوئد منتشر شده، اعلام گردید.
طبق این اطلاعات، علت احضار سفیر روسیه، «حملات موشکی به برخی شهرهای اوکراین، از جمله سومی» عنوان شده است.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه پیش از این توضیح داد که مسکو مدارکی در اختیار دارد که اثبات میکند محل تجمع فرماندهان ارتش اوکراین و همتایان غربی آنها در شهر سومی مورد اصابت قرار گرفته است.
زاخارووا از سازمان ملل خواست که به تلاش برای تخریب چهره روسیه پایان دهد
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در واکنش به اظهارات دبیرخانه سازمان ملل درباره حمله صورت گرفته به شهر سومی اوکراین، از آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان، خواست که به تلاش برای «تخریب چهره روسیه» پایان دهد.
زاخارووا در این باره گفت: «ما از آنتونیو گوترش و دبیرخانه تحت رهبری او میخواهیم که مواضعی منصفانه اتخاذ کرده، از اظهارنظرهای جانبدارانه در خصوص تحولات مربوط به بحران اوکراین خودداری کنند، به اقدامات در جهت تخریب چهره کشور ما پایان دهند و همچنین از سرپوش گذاشتن بر جنایات رژیم کییف دست بردارند.»
لازم به ذکر است که گوترش در تاریخ 14 آوریل در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، حمله ارتش روسیه به محل تجمع نیروهای مسلح اوکراین در شهر سومی را محکوم کرده و خواستار برقراری فوری آتشبس شده بود.
کرملین: هنوز برنامهای برای گفتوگوی پوتین و ترامپ وجود ندارد
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که در برنامههای فعلی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، هنوز انجام گفتوگویی با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا درباره ادامه رژیم توقف حملات به تأسیسات انرژی در نظر گرفته نشده است.
وی روز گذشته در یک نشست خبری گفت: «در چند روز آینده، چنین گفتوگویی در برنامه رئیسجمهور وجود ندارد. البته در صورت لزوم، این برقراری ارتباط می تواند سریع انجام شود و مانند همیشه، اطلاعرسانی خواهیم کرد.»
پسکوف همچنین یادآور شد که برای اطلاع از زمان دقیق پایان این رژیم، باید به وزارت دفاع مراجعه کرد. او تأکید کرد که روسیه این رژیم را بهطور کامل رعایت میکند، اما طرف اوکراینی به آن پایبند نبوده و نیست.
دبیر مطبوعاتی رئیسجمهور روسیه افزود که توافق صلح درباره اوکراین که در دیدار میان ولادیمیر پوتین و استیون ویتکوف، نماینده ویژه ترامپ، مورد بررسی قرار گرفت، هنوز شکل مشخصی به خود نگرفته، اما مسکو بدون تردید در این مسیر حرکت خواهد کرد. پسکوف یادآور شد که این دیدار بصورت محرمانه برگزار شد و کرملین فعلاً قصد ندارد جزئیات تماسها با واشنگتن را زودتر از موعد منتشر کند.
مقام روس: آمریکا برای درک ریشههای درگیری در اوکراین تمایل دارد
سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه اعلام کرد که در جریان گفتوگوهای فشرده میان روسیه و ایالات متحده، تمایل طرف آمریکایی برای درک و بررسی ریشههای درگیری در اوکراین کاملاً محسوس است.
وی به خبرنگاران گفت: «همانطور که میدانید، گفتوگوی نسبتاً فشردهای بین نمایندگان روسیه و آمریکا در حال انجام است؛ گفتوگویی در سطوح مختلف. خود همین تماسها نکتهای مثبت به شمار میرود و بهطور چشمگیری با وضعیت دوره دولت قبلی جو بایدن متفاوت است و میتوان احساس کرد که دولت کنونی ایالات متحده در تلاش است تا دلایل بحران اوکراین را بهتر درک کرده و به آنها بپردازد.»
ناریشکین یادآور شد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، با پیشنهاد همتای آمریکایی خود، دونالد ترامپ، برای اعلام رژیم 30 روزه توقف حملات به زیرساختهای انرژی موافقت کرده است. به گفته وی، مسکو بهطور کامل به این تعهدات پایبند بوده، اما کییف همچنان به حملات روزانه به تأسیسات انرژی روسیه ادامه میدهد.
تحولات اوکراین| ادعای جدید زلنسکی درباره «آتشبس انرژی»توافق روسیه و آمریکا بر سر توقف حملات به زیرساختهای انرژیتحولات اوکراین| مناقشه به مرحلهای بحرانی رسیده است زلنسکی طرح تمدید وضعیت جنگی را به پارلمان ارائه کرد
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین روز سه شنبه لایحهای را برای تمدید وضعیت جنگی و بسیج عمومی در سراسر کشور به پارلمان اعلای اوکراین (ورخونایا رادا) ارائه کرده است.
بر اساس اطلاعات منتشره در وبسایت رسمی پارلمان، وضعیت جنگی و بسیج عمومی از تاریخ 9 مه به مدت 90 روز دیگر تمدید خواهد شد.
برخی کارشناسان معتقدند این اقدام پیامی روشن به واشنگتن و مسکو ارسال میکند مبنی بر اینکه مقامات کییف آماده حلوفصل مسالمتآمیز مناقشه نیستند و قصد دارند با تداوم عملیات نظامی، کنترل خود بر اوکراین را حفظ کنند.
این در حالی است که دوره ریاستجمهوری زلنسکی که در سال 2019 به قدرت رسید، میبایست در سال 2024 به پایان میرسید. با این حال، برگزاری انتخابات جدید ریاستجمهوری به بهانه ادامه وضعیت جنگی کشور متوقف شده، امری که به گفته تحلیلگران، ناقض قانون اساسی کشور است. به همین دلیل، در ماههای اخیر دولت اوکراین تحت فشار فزایندهای از سوی ایالات متحده قرار گرفته است.
اشاره سفارت آمریکا به امکان لغو ویزای اوکراینیها
سفارت ایالات متحده در کییف به شهروندان اوکراینی یادآوری کرده است که ویزای آنها برای اقامت در آمریکا میتواند بنا به تصمیم مقامات ایالات متحده لغو شود، زیرا اقامت در این کشور یک امتیاز است، نه یک حق قانونی. این پیام در شبکههای اجتماعی این نمایندگی دیپلماتیک نیز منتشر شدهاند.
در صفحات رسمی سفارت آمریکا در فیسبوک و اینستاگرام، استوریهایی در این باره منتشر شده، در این مطالب همچنین نقلقول دیگری از روبیو آمده که تأکید دارد: «سفر به آمریکا یک حق نیست. این یک امتیاز است که به کسانی اعطا میشود که به قوانین و ارزشهای ما احترام میگذارند.»
به نظر میرسد سفارت آمریکا با انتشار این پیامها قصد دارد به شهروندان اوکراینی هشدار دهد که ممکن است مجبور به ترک ایالات متحده شوند.
پیشتر، روزنامه "گاردین" در اوایل آوریل گزارش داده بود که هزاران جوان اوکراینی که پس از آغاز درگیری نظامی با روسیه به آمریکا مهاجرت کردهاند، به دلیل سیاست سخت مهاجرتی رئیسجمهور دونالد ترامپ، از امکان اخراج خود از ایالات متحده بیم دارند. بنا بر این گزارش، شهروندان اوکراینی با خطر بالای دیپورت یا تحت بازداشت قرار گرفتن مواجه هستند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1408428/